diumenge, 24 de novembre del 2013

LA COMUNICACIÓ

La comunicació és un terreny que està molt present en els nostres dies, podríem dir que des de que ens llevem fins que ens anem al llit. Cada cop, l'exigència de saber comunicar-nos bé és fa més gran.
Per tal de poder explicar el significat de la comunicació, és precís definir uns conceptes que si relacionen directament:

  • El llenguatge:
-És un mitjà o instrument de comunicació i és el més extens de tots els que posseïm.
-És el factor bàsic que ens constitueix com a éssers humans perquè fa possible el discurs abstracte i la parla desplaçada.
-Juga el principal paper en la constitució del pensament, i també és el suport de la memòria.
-Ens permet la expressió lliure i interior i és la causa del diàleg que mantenim amb nosaltres mateixos.

  • La llengua:
-És un sistema lingüístic que es caracteritza per estar plenament definit, per posseir un alt grau de anivellament, per ser vehicle d'una cultura diferenciada i, en ocasions, per haver-se imposat a altres sistemes lingüístics.
-És un sistema de comunicació i expressió verbal propi d'un poble o nació, o similar a diversos.

Llavors, podríem dir que la comunicació és: l'intercanvi d'informació entre subjectes o objectes.
I què, la competència comunicativa és: el terme més general per definir la capacitat comunicativa d'una persona, capacitat que abraça tant el coneixement de la llengua com l'habilitat per utilitzar-la. L'adquisició d'aquesta llengua és configura a partir de l'experiència social, les necessitats i motivacions, i l'acció, que és alhora una font renovada de motivacions, necessitats i experiències.
La competència comunicativa té quatre components:


  1. Competència lingüística/gramatical
  2. Competència sociolingüística
  3. Competència discursiva
  4. Competència estratègica





Per tal d'ampliar els nostres coneixements sobre la comunicació, i sobretot, i molt important, sobre com parlar bé, com comunicar-nos d'una manera molt correcta en aquesta societat cada cop més exigent en aquest àmbit, us recomano 100% un llibre que vam llegir a l'assignatura de COED. Aquest llibre s'anomena: Com parlar bé en públic ( Joana Rubio i Francesc Puigpelat). Mostra un seguit de tècniques, molt útils i simples, a l'abast de tothom. També molts mètodes i secrets dels grans oradors com Plató, Mark Twain, Jesús de Natzaret....





Ús adjunto una fotografia del moment, de classe, en el que vam fer el nostre decàleg de les idees més importans del llibre després d'haver-lo llegit  i haver fet un treball.




Espero que us hagi sigut molt útil aquesta informació!
Fins aviat,

Andrea López Cruz



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada